onsdag den 31. juli 2013

At læse er at leve

Jeg har altid været meget glad for at læse, og læst rigtig mange bøger, men har desværre de seneste år ikke læst ligeså mange bøger som da jeg var yngre, til dels fordi at når jeg studerede læste jeg meget faglitteratur som drænet lysten til at læse, men en anden grund var bibliotekernes mangel på bøger jeg gad at læse. Hvis jeg ville låne en forholdsvis ny bog ville jeg være nr 300 og hvidkål i køen.
En af de forfatter som jeg har læst de seneste år, og som jeg har været med vild med at læse bøger af er Khalid Hosseini. Han udgav først bogen Drageløberen som også er filmatiseret, senere Under en strålende sol, og for nogle måneder siden udkom Og bjergene gav genlyd. Fælles for alle bøger er at de omhandler mennesker i Afghanistan, hvordan skiftende regimer sætter sit præg på befolkningen. I bøgerne møder man både rige og fattige mennesker. De har alle tre noget helt specielt over sig i deres beskivende sprog. Drageløberen er det en del år siden jeg læste, men jeg kan huske at den handler om en rig og en fattig dreng som er venner, hvor den lille dreng bliver voldtaget for øjnene af den rige dreng, hvordan den situation ødelægger alt imellem dem. Under en strålende sol er den bog jeg husker allerbedst og som satte et stærkt præg for mig, den omhandler den stærke kvindeundertrykkelse som var under Talliban.
Idag blev jeg færdig med Og bjergene gav genlyd, en fortælling om hvordan de handlinger vi gør kan have konsekvenser for os, mens også for kommende generationer. En bog hvor man møder mange mennesker som har noget til fælles, jeg kunne personligt synes nogle af historierne var lidt irrellevante for historien.
I øjeblikket diskuteres det meget i medierne om det var rigtig at rykke en i Afghanistan, selvom disse bøger er fiktion synes jeg de kan give et indblik i situation i Afghanistan og måske lidt retfærdiggøre krigen for afghanerne. Men igen forfatteren er afghanerne men bosiddende i USA så måske ikke.
Hentet på google


Igår var jeg til Wilhelmsborg Festspil udenfor og se Skatteøen. Det var en god oplevelse, men desværre begyndte det at regne midt i 2. akt. Iaften går turen til Bones for at fejre at jeg kom ind på Informationvidenskab og kulturformidlings uddannelsen. I morgen går turen til Aalborg for at få nøglen til lejligheden, men jeg flytter ikke ind før jeg har været i London.
I dag har jeg skrevet lidt nyt om mig selv under hende den kreative idemager.
Lidt af scenen til Skatteøen

Med Kreative Hilsner Christina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak for din kommentar - det varmer